Ďaleko od ľudí (Francúzsko 2014)

daleko od ludi loin-des-hommes-396482lLoin des hommes
101 minút.
Scenár: Antoine Lacomblez, David Oelhoffen. Réžia: David Oelhoffen. Kamera: Guillaume Deffontaines. Strih: Juliette Welfling. Hudba: Nick Cave, Warren Ellis. Účinkujú: Viggo Mortensen, Reda Kateb, Djemel Barek, Vincent Martin, Nicolas Giraud, Jean-Jérôme Esposito, Yann Goven, Sonia Amori, Antoine Laurent, Ángela Molina a ďalší.
Slovenská premiéra 12. mája 2016
Iba zopár neštatutárnych ocenení si z benátskeho filmového festivalu v roku 2014 odniesla francúzska adaptácia poviedky Alberta Camusa podľa scenára a v réžii Davida Oelhoffena. Existenciálna dráma s podobou „easternu“ sa odohráva v búrlivom roku 1954 v Alžírsku. Bývalý francúzsky dôstojník Daru (Viggo Mortnesen) síce pracuje ako učiteľ vo vnútrozemí, no ani on neujde vlne násilia, ktorá zachvátila celú krajinu. Dostane za úlohu odviesť k súdu mladého Mohameda (Reda Kateb), obvineného z vraždy. Cesta cez drsné pohorie Atlas je dlhá a plná nebezpečenstva. Mohamedovi sa chcú pomstiť príbuzní obete, domorodci striehnu na Európanov a francúzske vojenské jednotky bezohľadne potláčajú alžírske túžby po samostatnosti. Film sa v kinách premieta spolu s krátkou animovanou snímkou Davida Stumpfa Kovbojsko, ktorá na prehliadke Fest Anča 2016 získala cenu spoločnosti Film Europe Anča D Award.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.