Vnútorné slnko (Francúzsko 2017)

Vnutorne-slnkoUn beau soleil intérieur
Dráma, 94 minút
Scenár: Claire Denis, Jean-Pol Fargeau. Réžia: Claire Denis. Kamera: Agnès Godard. Strih: Guy Lecorne. Hudba: Stuart A. Staples. Hrajú: Juliette Binoche, Gérard Depardieu, Valeria Bruni Tedeschi, Nicolas Duvauchelle, Josiane Balasko, Xavier Beuavois, Alex Descas, Bruno Podalydès, Paul Blain, Philippe Katerine, Laurent Grévill, Sandrine Dumas a ďalší.
Slovenská premiéra: 12. apríla 2018
Isabelle (Juliette Binoche) je rozvedená umelkyňa, ktorá hľadá pravú lásku. Nádeje však často vkladá do mužov, ktorí sú pravým opakom ideálu takého muža. Film nie je plynulým príbehom, divák sleduje vybrané pasáže z Isabellinho života, aby si poskladal jej osobnosť a na konci pochopil jej kľúč, podľa ktorého si hľadá „toho pravého“... Režisérka a scenáristka Claire Denis najprv študovala ekonómiu, napokon prešla na filmovú školu IDHEC. Pracovala ako asistentka réžie u J. Rivetta, W. Wendersa či J. Jarmuscha. Debutovala v roku 1988 filmom Chocolat, ktorý uviedli v súťaži MFF v Cannes. V Karlových Varoch sa predstavili jej snímky Nemôžem spať (1994), Nénette a Boni (1996 – Zlatý leopard na MFF v Locarne), 35 panákov rumu (2008) a Sama v Afrike (2009). Na Berlinale sa premietal film Beau travail (Dobrá práca, 1999). Známy je aj erotický horor Milujem ťa k zožraniu (2001) a poviedkový projekt Ďalších desať minút II (2002), pre ktorý vytvorila segment Vers Nancy. Posledné dva celovečerné hrané filmy Les salauds (213) a Vnútorné slnko (2017) mali premiéru v Cannes.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.