Nymfomanka I. (Dánsko 2013)

Nymfomanka-poster 2Nymphomaniac: Volume 1
118 minút
Scenár a réžia: Lars von Trier. Kamera: Manuel Albert Claro. Strih: Molly Malene Stensgaardová. Hudba: Hrajú: Charlotte Gainsbourgová, Stellan Skarsgård, Stacy Martinová, Shia LaBeouf, Christian Slater, Uma Thurmanová, Jamie Bell, Willem Dafoe, Udo Kier, Jean-Marc Barr a ďalší.
Premiéra: 9. január 2014
Nymfomanka je odvážny a poetický príbeh cesty jednej ženy od narodenia až do 50-ky, vyrozprávaný hlavnou postavou – nymfomankou Joe (Charlotte Gainsbourgová). V jeden zimný večer nájde šarmantný starý mládenec Seligman (Stellan Skarsgård) v uličke dobitú Joe. Vezme ju k sebe domov, ošetrí jej zranenia a ona mu zatiaľ v ôsmich košatých kapitolách vyrozpráva svoj príbeh. Azda najočakávanejšia novinka jednej z najväčších súčasných režisérskych osobností – enfant terrible svetového filmu Larsa von Triera vzbudzuje zvedavosť už dlho pred ohlásenou svetovou premiérou pre svoj avizovaný otvorený prístup k sexualite. Lars von Trier opäť posúva umelecké a filmové hranice. Nymfomanka obsahuje množstvo sexuálne explicitných scén a záberov, ktoré sú síce pre kinodistribúciu neobvykle otvorené, ale rozhodne nie sú samoúčelné. Ide o komplexné dielo, ktoré životný príbeh Joe i ľudskú sexualitu ako takú vyobrazuje z mnohých strán.
FOTO: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.