Filmsurfing


filmsurfing farba s okrajom resizeMexický režisér Alfonso Cuarón (Rím, Gravitácia, Harry Potter a väzeň z Azbakanu) pripravuje nový projekt Billy, Please Call Home. Kvôli stávkam hollywoodskych scenáristov a hercov sa odložilo nakrúcanie filmu Jane s Charlize Theron. Na streame Apple TV+ bude v ponuke seriál Disclamer s Cate Blanchett.

Nový film Yorgosa Lanthimosa má názov Kind of Kindness a na jeho scenári sa podieľal Efthymis Filippou. Režisér s ním spolupracoval aj na svojich predošlých filmoch Dogtooth (2009), Homár (2015) a Zabitie posvátného jeleňa (2017). „Všetko je nakrútené a začali sme so strihom,“ oznámil režisér v GettyImages resizerozhovore pre denník Guardian koncom minulého roku. „ Je to súčasný film, odohráva sa v USA , skladá sa z troch rôznych príbehov, so štyrmi alebo piatimi hercami, ktorí hrajú v každom príbehu. Bolo to ako nakrúcať tri rozdielne filmy. Ale je skvelé zase pracovať s Emmou. Je to oveľa jednoduchšie mať niekoho, komu tak veľmi dôverujete a kto dôveruje vám.“ Názov filmu bol pôvodne And a okrem Emmy Stone v ňom hrajú i Willem Dafoe, Jesse Plemons a Margaret Qualey.

Herec britsko-japonského pôvodu Will Sharpe (seriál Biely lotos) bude novým Mozartom v seriáli Amadeus. Scenár podľa hry Petra Schaffera, z ktorej vychádzal aj film Miloša Formana, napísal Joe Barton. Sharpe si vyskúšal i réžiu filmom Elektrizujúci život Louisa Waina (2021) s Benediktom WillSharpe resizeCumberbatchom v úlohe výstredného britského umelca.

Predstaviteľka Arye Stark zo seriálu Hra o tróny, britská herečka Maisie Williams poskytla rozhovor týždenníku Times, kde hovorila o svojej skúsenosti z MaisieWiliamsNewLook resizenakrúcaia. Bola vybraná spomedzi 300 uchádzačiek a mala vtedy 12 rokov. Obdivovala najmä herca Charlesa Dancea, predstaviteľa Tywina Lannistera a mala rada jeho rozhovory s režisérom. V roli Catherine Dior ju uvidíme v seriáli New Look (Apple TV+) vedľa Juliette Binoche a Johna Malkovicha.

V júni bude mať premiéru tretia séria seriálu Medveď ( recenzia na našom webe). Platforma Hulu podľa vzoru HBO bude vysielať jednotlivé diely Medved resizepostupne, raz do týždňa. Z udeľovania tohtoročných Zlatých glóbusov si odniesol tri, za najlepší komediálny seriál a za najlepšie herecké výkony – Jeremy Allen White, ktorý vytvoril hlavnú postavu kuchára a majiteľa reštavrácie Carmy Berzatta a Ayo Edebiri za jeho manažérku Sydney.

Martin Scorsese vytvoril jednu z postáv nového filmu Juliana Schnabela In the Hands of Dante. MartinScorsese resizeScenár vychádza z rovnomennej knihy Nicka Toschesa. Odohráva sa v dvoch časových rovinách, v súčasnosti, kedy sa rukopis Božskej komédie Dante Aligieriho dostáva do rúk newyorského mafióza a alter ego autora má zistiť , či ide o originál. Scorsese bude hrať postavu básnika Guida Cavalcantiho, Danteho priateľa a mentora. Vo filme hrá i Al Pacino, John Malkovich, Gal Gadot a Gerard Butler.

Eeva resizeDo short listu oscarových nominácií sa dostali hneď tri krátke estónske animované filmy, Misufy, ktorý mal premiéru na festivale v Sundance, Dog Apartment režiséra Priita Tendera a Eeva dvojice režisérov Lucie Mrzljak a MortenaTšinakova. Po European Film Award pre najlepší dokument režisérky Anny Hints Sestry z dymovej sauny, ktorý máme možnosť vidieť i v našich kinách, je to pre estónsky film seriál významných úspechov. Anna Hints spolu so strihačom Tusharom Prakashom pripravujú nový projekt An Estonian Man. Ind Prakash, absolvent filmovej školy v Lodži, dokončuje štúdia folkloristiky na Univerzite v Tartu a píše scenár hraného filmu o vzťahoch medzi Indiou a Estónskom.

S lotyšskými produkciami spolupracuje i hudobná skladateľka Lolita Ritmanis, narodená lotyšským Lolita resizerodičom v USA. Pracovala pre Warner Bros i štúdio Disney a k jej najvýznamnejším filmom patria Batman a Superman: bitka supersynov (2022), Justice League vs. Fatal Five (2019), seriál Avengers: zjednotenie (2019) alebo Vianoce v Ríme (2019). Hudbu napísala i pre lotyšský film Búrka duší (2019).

Pozornosť vyvolala príprava remakov kultových filmov Hra (1997) Davida Finchera a Okno do dvora MichaelDouglasHra resize(1954) Alfreda Hitchcocka vo forme seriálov. Projekty pripravuje režisér, scenárista a producent Kevin Williamson, spolutvorca Vreskotu (1996), ktorý podpísal rámcovú zmluvu so spoločnosťou Universal Televison. „Seriálizácia“ ďalších významných filmov bude zrejme nasledovať.

Izraelský film si minulý rok pripomenul 75. rokov od svojho vzniku. Na webovej stránke https://jfc.org.il/en/ si môžu záujemci pozrieť výber 75 filmov, od najstarších z 50. rokov až po súčasnú tvorbu. Niektoré sú za poplatok, ale niektoré sú prístupné zdarma.

Foto: ČSFD cz., filmi.ee, filmweb.pl, themoviedb,org

 

 

 

 

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.