Filmsurfing

Filsurfinglogo resizeSvoj program postupne zverejňuje filmový festival Berlinale, na ktorom diváci uvidia nové filmy Tsai Min-lianga (dokument Abiding Nowhere) i Atoma Egoyana (Seven Veils s Amandou Seyfried). V Astrounautovi platformy Netflix sú v obsadení Adam Sandler i Carey Mulligan. Vo filme Treasure nemeckej režisérky Julie von Heinz sa vedľa americkej herečky Leny Dunham (tv seriál Girls) a britského herca Stephena Frya (tv seriál Sandman) predstaví i poľský herec Zbigniew Zamachowski. Festival sa bude konať od 15. do 25. februára 2024 a predsedníčkou poroty bude herečka Lupita Nyong´o (Black Panter, Starwars: vzostup Skywalkera).

Realizácia filmu The Island Pawla Pawlikowského (Filmsurfing, október 2022) s Joaquinom Phoenixom a Rooney Mara v hlavných úlohách je ohrozená a TheIsland resizepodľa slov kameramana Lukasza Zala (Ida, Studená vojna, Zóna záujmu) pravdepodobnosť, že sa film podarí zachrániť je málo pravdepodobná. Dva týždne pred začiatkom nakrúcania producenti všetky prípravné práce zrušili. Dôvodom bol štrajk scenáristov a hroziaci štrajk hercov. „Náš scénograf dal vybudovať cesty, pretože sme pracovali v ťažko dostupnom teréne. Okrem ciest to boli brány a mosty. Pracovalo na tom množství ľudí“, informoval Zal.

Spoločnosť 20th Century Studios pripravuje film Bomba, ktorého scenár podľa vlastnej poviedky napísal režisér Kevin McMullin. Réžie by sa mal ujať Riddley Scott. Hlavným hrdinom je policajný RiedleyScottBpmba resizevyjednávač Frankie Ippolito, ktorý má pred svadbou. V noci ho však odvolajú do budovy pri londýnskom Piccadilly Circus, kde sa našla nevybuchnutá bomba z druhej svetovej vojny. Tajomný muž sa postavil na bombu a žiada, aby sa mohlo porozprávať s Frankiem. Začína sa boj o čas a vychádza najavo, že oboch spájajú udalosti z minulosti. Projekt sa stal predmetom zápasu medzi hollywoodskými štúdiami a streamingovými spoločnosťami. 86 - očný Riddley Scott pracuje v dravom tempe, na plátnach je jeho Napoleon, pokračuje v natáčaní Gladiátora 2, ktorý bude mať premiéru na jeseň budúceho roku. Zároveň produkuje debut herečky Kristen Stewart Cudzinec a seriál Blade Runner 2099.

Švédsky herec Alexander Skarsgard (Severan, seriály Boj o moc, Malá bubeníčka) bude hrať v AlexanderSkarsgard resizepripravovanom projekte Apple+ Robokat (Mordbot) podľa série sci-fi románov americkej spisovatelky Marthy Wells ( česky Proces změny: z denníků Robokata, Výpadek systému, Ztráta spojení). Za seriálom stoja bratia Chris Weitz ( Operácia Eichmann, Twilight sága: nový mesiac) a Paul Weitz (Otcovstvo). Spolu napíšu scenáre pre všetky diely a budú režírovať prvú sériu. Hlavnou postavou príbehu je android, kterého funkcia spočíva v kontrole bezpečnosti. Nadobúda vedomie a zložito hľadá vlastnú identitu.

AlmodovarSwinton resizeNový film Pedra Almódovara bude mať názov The Room Next Door a svoju účast v ňom potvrdila britská herečka Tilda Swinton. V minulom roku rezignoval z nakrúcania filmu Manual for Cleaning Woman s Cate Blanchett kvôli tomu, že „nebol pripravený pustiť sa do takého monumentálneho projektu v angličtine.“ Film je adaptáciou 43 poviedok americkej autorky Lucie Berlin. Cate Blanchett bude začiatkom budúceho roku točiť film Jima Jarmusha nazvaného Father, Mother, Sister, Brother.

NobuMatsuhisa resizeJednou z najväčších hviezd odovzdávania Zlatých glóbusov, ktoré udeľuje Hollywood Foreign Press Association, bude japonský šéfkuchár Nobu Matsuhisa, ktorý so svojim tímom dvadsiatich piatich kulinárskych majstrov pripraví večerné menu pre takmer tisícovku hostí. Bude sa konať v hoteli Beverly Hilton, v sále International Ballroom v Los Angeles, kde vlastní sieť reštavrácií. Jeho veľkým fanúšikom je Robert de Niro. K celej akcii bola usporiadaná zvláštna press konferencia.

Dustin Hoffman a Helen Hunt si zahrajú spolu v novom filme Petra Greenawaya pod názvom Lucca Mortis. Hoffman stelesní newyorského spisovateľa, ktorý prichádza do Toskánska hľadať svoje korene. Rozpočet filmu je 16 miliónov dolárov.

otarioseliani resize17. decembra zomrel vo veku 89. rokov gruzínsky režisér Otar Joseliani . V 80. rokoch sa presťahoval do Francúzska, kde nakrútil rad filmov, z ktorých sú najznámejšie Lov na motýle (1992) a Ráno v Benátkach (1994). Získal zaň Strieborného medveďa na Berlinale. Slávne boli i jeho filmy, nakrútené v Gruzínsku, Keď padá lístie (1966), cena FIRPESCI na festivale v Cannes, alebo Žil spievajúci drozd (1970). V roku 2007 mu bola na Febiofeste v Prahe udelená cena Kristián za prínos svetovej kinematografii.

Írskeho herca Barry Keoghana uvidíme vo filme Saltburn Emerald Fennelovej (Nádejná mladá žena). BarryKeoghan resizeStelesnil v ňom študenta Olivera Quicka, zápasiaceho o svoje miesto medzi prominentnými študentami Oxfordu. Keď ho spolužiak Felix Catton ( Jacob Elordi) pozve na prázdniny do aristokratického sídla v Saltburn a uvedie do svojej excentrickej rodiny, netuší, že všetko, čo sa počas niekoľkých dní odohrá, bude mať tragické dôsledky. Na otázku, či sa vráti do ďalšieho pokračovania ako Joker, odvetil tajomným úsmevom.

 

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.