Western (Nemecko-Bulharsko-Rakúsko 2017)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
western119 minút.
Scenár, réžia, produkcia: Valeska Grisebach. Kamera: Bernhard Keller. Strih: Bettina Böhler. Účinkujú: Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek Waldemar Zang, Viara Borisova, Veneta Fragnova, Syuleyman Alilov Letifov a ďalší.
Slovenská premiéra 19. októbra 2017
Prevažne v Bulharsku nakrútila nemecká germanistka, filozofka a filmárka Valeska Grisebachová svoj tretí celovečerný hraný film. Premiéru mal na jar v prestížnej prehliadke canneského festivalu Un Certain Regard a koncom leta ho uviedla i benátska prehliadka Giornate degli autori. V Košiciach na tohtoročnom Art Film Feste ho ocenili Modrým anjelom a ceny si odniesol aj z festivalov v Jerevane, Jeruzaleme, Miskolci, chorvátskom Motovune a poľskej Wroclawi. Samotársky nemecký robotník Meinhard (Meinhard Neumann) hľadá a nachádza zmysel života na stavbe elektrárne v odľahlom bulharskom regióne, nie nepodobnom Divokému západu. Grisebachová nakrútila majstrovskú subtílnu charakterovú štúdiu a inteligentnú snímku s prvkami westernu, ktoré však neustále podvracia a využíva na narúšanie diváckych očakávaní. Western je pokorný film o obyčajných ľuďoch a neskrotnom mieste v Európe, no úplne mimo civilizácie.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.