Balerína (Francúzsko-Kanada 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
barelinaBallerina / Leap!
89 minút.
Scenár: Carol Noble, Eric Summer, Laurent Zeitoun. Réžia: Eric Summer, Éric Warin. Kamera: Jericca Cleland. Strih: Benjamin Massoubre, Mirenda Ouellet, Yvann Thibaudeau. Hudba: Klaus Badelt. Účinkujú: Denisa Dopiráková, Daniel Fischer, Štefan Kožka, Vladimír Kobielsky, Jana Valocká, Sveťo Malachovský a ďalší.
Slovenská premiéra 2. marca 2017
Vo francúzsko-kanadskej koprodukcii ale po anglicky vznikol s pomerne skromným rozpočtom 30 miliónov dolárov celovečerný rodinný digitálne animovaný film. Režisér Eric Summer má prax najmä z francúzskych televíznych seriálov, debutujúci druhý režisér Éric Warin sa ako animátor podieľal na kreslenom celovečernom Triu z Belleville. Príbeh z konca 19. storočia rozpráva o sirôtke z chudobinca, ktorá sa vďaka nadšeniu, nadaniu a odhodlaniu stane primabalerínou parížskej Opery. Tanečné scény renderovali na základe výkonov skutočných špičkových hviezd baletu. Do našich kín sa film dostáva so slovenským aj s maďarským dabingom. V Spojených štátoch by sa mal premietať od 21. apríla pod názvom Leap!
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.