Nové zloženie Rady SFÚ

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

SFU_resizeS účinnosťou od 16. februára 2011 pôsobí Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) v novom zložení. V SFÚ je zriadená od začiatku roka 2008, keď vstúpil do platnosti audiovizuálny zákon, ktorý nanovo definoval postavenie SFÚ i jeho systém riadenia. Rada SFÚ je popri generálnom riaditeľovi inštitúcie druhým z jej hlavných orgánov. Je päťčlenná, z toho traja jej členovia sú noví.

Minister kultúry SR Daniel Krajcer vymenoval v zmysle audiovizuálneho zákona č. 343/2007 Z.z. troch nových členov Rady Slovenského filmového ústavu (SFÚ). Stali sa nimi rektor Vysokej školy múzických umení, významný filmový scenárista, režisér a pedagóg prof. Ondrej Šulaj, pedagóg, spisovateľ a filmový kritik Ing. František Gyárfáš, PhD. a zamestnankyňa Sekcie médií, audiovízie a autorského práva MK SR JUDr. Oľga Fedorová. Trojica nahradila Mgr. art. Petru Kolevskú, ktorá sa k 10. decembru 2010 členstva v Rade vzdala, PhDr. Jozefa Heribana a Mgr. Petra Jaroša, ktorým skončilo funkčné obdobie.

Ďalší dvaja členovia Rady SFÚ v jej súčasnom zložení sú pedagóg, spisovateľ, kurátor, estetik a filmový vedec prof. PhDr. Peter Michalovič, PhD., ktorý v Rade pôsobí od 1. novembra 2010 a nahradil v nej Mgr. Miloslava Luthera, ktorý sa vzdal členstva v Rade k 10. septembru 2010. Posledným členom Rady je odborný pracovník Národného kinematografického centra SFÚ Mgr. Miroslav Ulman, volený zamestnancami inštitúcie ako ich zástupca a v Rade pôsobí od 4. septembra 2009, keď nahradil doc. PhDr. Martina Šmatláka, ktorý ukončil interný pracovný pomer v SFÚ k 31. júlu 2009. Od 16. februára teda Rada SFÚ pôsobí v zložení: prof. PhDr. Peter Michalovič, PhD., prof. Ondrej Šulaj, Ing. František Gyárfáš, PhD., JUDr. Oľga Fedorová a Mgr. Miroslav Ulman.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.