Amityville: Prebudenie (USA 2017)

amityvilleAmityville: The Awakening
85 minút.
Scenár a réžia: Franck Khalfoun. Kamera: Steven Poster. Strih: Patrick McMahon. Hudba: Robin Coudert. Účinkujú: Jennifer Jason Leigh, Bella Thorne, Cameron Monaghan, Jennifer Morrison, Mckenna Grace, Taylor Spreitler, Kurtwood Smith, Thomas Mann, Ava Knighten Santana, Hunter Goligoski, Dan Martino, Brian Breiter a ďalší.
Slovenská premiéra 28. septembra 2017
V Spojených štátoch pôsobiaci francúzsky filmár Franck Khalfoun (nar. 1968) sa špecializoval na thrillery a horory (Neodvratná pomsta, Maniak, P2). Teraz nakrútil devätnástu časť voľnej série hrôzostrašných filmov, inšpirovaných knihou The Amityville Horror amerického autora Jaya Ansona (1921 – 1980) o paranormálnych javoch, obeťami ktorých sa v prekliatom dome stala rodina Lutzovcov. Vyšla v roku 1977 a zakladá sa, ako inak, na skutočných udalostiach z roku 1974. Prvý film s Jamesom Brolinom a Rodom Steigerom prišiel do kín v roku 1979. Tržby prekonali rozpočet takmer dvadsaťnásobne a film získal nomináciu na Oscara za hudbu. Séria postupne degenerovala, niektoré časti sa k divákom dostávali len na videu. Legendárna súrodenecká dvojica producentov Bob a Harvey Weinsteinovci (Miramax) sa ju pokúša oživiť. Bella, jej dvojča James (v kóme) a ich malá sestra Julieta sa s mamou presťahujú do starého zanedbaného domu, aby ušetrili na lekársku starostlivosť pre Jamesa. Ten sa v novom prostredí začne zázračne uzdravovať. Bude to však, slovami klasika, radosť iná…  Bellu si s chuťou zahrala herečka, speváčka a modelka Bella Thorneová, jej mamu Jennifer Jason Leighová. Na uvedenie do amerických kín film stále iba čaká.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.