Cesta do fantázie (Japonsko 2001)

cesta do fantazieSen to Chihiro no kamikakushi / Spirited Away
124 minút.
Scenár a réžia: Hajao Mijazaki. Kamera: Acuši Okui. Strih: Takeshi Seyama. Hudba: Joe Hisaishi. Účinkujú: Rumi Hiiragi, Takaši Naitó, Rjúnosuke Kamiki, Bunta Sugawara, Mari Nacuki, Šigejuki Tocugi, Takehiko Ono a ďalší.
Slovenská premiéra 29. septembra 2016
V rámci prehliadky Projekt 100 vracia Asociácia slovenských filmových klubov do našich kín majstrovské dielo japonského animátora Hajao Mijazakiho z roku 2001, ocenené Zlatým medveďom Berlinale, Oscarom, Césarom a desiatkami ďalších cien. Magický príbeh desaťročného súčasného japonského dievčatka Čihiro, ktoré sa službou v zázračnom kúpeľnom dome arodejnice Jubaby usiluje zachrániť rodičov premenených na prasce, je vyvrcholením Mijazakiho tvorby. Spája jeho milované motívy prírody i techniky, vlakov i parných strojov, démonov i ekológie. Neodmysliteľnou súčasťou je kongeniálna hudba skladateľa Joe Hisaishiho. Je pravda, že film viackrát vyšiel na rôznych videonosičoch a nie je problém pozrieť si ho aj na internete, ale tak ako hudba, neoddeliteľne k nemu patrí i veľké plátno, kvalitný zvuk a predovšetkým: spoločný zážitok s ostatnými divákmi v kinosále.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.