Storočie Miroslava Zikmunda (Česká republika 2014)

stoleti Miroslava Zikmunda IMG 9695 resizeStoročie Miroslava Zikmunda (Česká republika 2014)
Století Miroslava Zikmunda
97 minút.
Scenár: Miroslav Náplava, Petr Horký. Réžia: Petr Horký. Kamera: Pavel Otevřel. Strih: Petr Svoboda. Hudba: Radůza, Robert Jíša. Účinkujú: Miroslav Zikmund, Jiří Hanzelka, Ludvík Vaculík, Miroslav Zikmund mladší, Karel Pavlištík, Edmund Hillary, Haroun Tazijef a „neuveriteľná plejáda štátnikov i bojovníkov, uniformovaných i domorodých…“
Slovenská premiéra 8. januára  2015
Až po tom, ako sa dostal do predaja na DVD, prichádza do slovenských kín najúspešnejší český dokument roku 2014. Dokumentarista a cestovateľ Petr Horký vlani nakrútil pri príležitosti 95. narodenín legendárneho českého cestovateľa Miroslava Zikmunda pre televíziu seriál Miroslav Zikmund: Cesta stoletím. Popri ňom ako samostatný projekt vznikol dlhometrážny dokument pre kiná o obdivuhodnom živote člena niekdajšej dvojice Zikmund-Hanzelka, ktorá svojimi článkami, knihami, rozhlasovými reportážami i filmami z cesty okolo sveta na automobiloch Tatra otvárala ľuďom za železnou oponou okná do sveta. Zikmund však nie je iba cestovateľ, ekonóm, polyglot a publicista, ale aj mysliteľ s nesmierne bohatými skúsenosťami a veľmi zaujímavými názormi.
Foto: Magic Box Slovakia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.