Joe Schlesinger hosťom Nickyho rodiny

Schlesingera v roku 1939, ako jedenásťročného poslali rodičia  spolu s bratom do Veľkej Británie jedným z vlakov, ktoré organizoval vtedy 29- ročný Angličan Nicholas Winton. Tak sa spolu s ďalšími 668 deťmi zachránili pred takmer istou smrťou počas holokaustu.Tento charizmatický muž  štyri desaťročia pôsobil ako redaktor i šéfredaktor v zahraničnom spravodajstve v kanadskej televízii CBC a  prinášal reportáže z takých udalostí, ako boli vojna vo Vietname a Indočíne, občianske vojny v Nikarague, El Salvadore, sovietska invázia do Afganistanu, ničivé zemetrasenia v Taliansku, Iráne a Rumunsku a iné horúce turbulencie vo svete. Sprevádzal hlavy štátov na štátnických návštevách, robil rozhovory s európskymi celebritami z oblasti módy i filmu.

Neobišiel ani novembrové dni 1989 v bývalom Československu, keď prinášal reportáže z Prahy, kde profesionálne pôsobil po skončení druhej svetovej vojny, i z  Bratislavy. Do hlavného mesta Slovenskej republiky prišiel, od emigrácie v roku 1950, po prvý raz v roku 1987 a vrátil sa viackrát. Naposledy tu bol ako hosť so Sirom Nicholasom Wintonom počas návštevy anglickej kráľovnej Alžbety II. v októbri 2008.
Tentoraz príde do Bratislavy na pozvanie producenta filmu Patrika Pašša a jeho produkčnej spoločnosti Trigon Production na slávnostnú premiéru filmu Nickyho rodina režiséra Mateja Mináča, nad ktorou prevzala záštitu predsedníčka vlády Slovenskej republiky  Iveta Radičová. Vzácneho hosťa bude na tejto ceste sprevádzať jedna z jeho dvoch dcér, Leah.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.