Bez lásky (Rusko/Francúzsko/Belgicko/SRN 2017)

Bezlasky resizeBez lásky (Rusko/Francúzsko/Belgicko/SRN 2017)
Neľubov, Laveless
Dráma, 127 minút
Scenár: Oleg Negin, Andrej Zvjagincev. Réžia: Andrej Zvjagincev. Kamera: Michail Kričman. Strih: Anna Mass. Hudba: Andrej Dergačev. Účinkujú: Marjana Spivak, Alexej Rozin, Janina Hope, Matvej Novikov, Darja Pisareva, Andres Keiss, Alexej Fatejev, Taťjana Chramova, Maxim Stojanov a ďalší.
Slovenská premiéra: 9. novembra 2017
Už Lev Nikolajevič Tolstoj v Anne Karenine napísal, že šťastné rodiny sú si podobné, každá nešťastná rodina je nešťastná svojím spôsobom. Nie inak je tomu v manželstve Ženi (Marjana Spivak) a Borisa (Alexej Rozin). V rozpadnutom vzťahu riešia jediný problém – predaj bytu. Každý už má nový vzťah, Žeňa si našla zazobaného milenca, Boris čaká dieťa s milenkou. A vonkoncom ich nezaujíma osoba, ktorá rozpadom manželstva trpí najväčšmi – ich syn Aľjoša (Matvej Novikov). To však len do okamihu, keď dieťa zmizne. Až vtedy si uvedomia vlastnú citovú otupenosť a prázdnotu. Hľadanie dieťaťa je súčasne aj hľadaním príčin ich zlyhania ako manželov a rodičov. Zvjagincevova sugestívna dráma je podobenstvom našej súčasnej civilizácie, keď sa väčšmi zaujímame o virtuálnu realitu, ako o skutočný život a vzťahy s ľuďmi.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.