Sedliacky rozum (Česká republika 2017)

sedliacky rozumSelský rozum / Common Sense
73 minút
Koncepcia, kamera, zvuk, strih a réžia: Vít Janeček, Zuzana Piussi. Účinkujú: Bohumír Rada, Jakub Patočka, Zuzana Vlasatá, Andrej Babiš, Jan Boček, Táňa Králová, Jana Moravcová, Stanislav Němec, Josef Středula, František Tomášek a ďalší.
Slovenská premiéra 2. novembra 2017
Krátko po parlamentných voľbách v Českej republike, keď voliči dali rozhodujúcu moc do rúk veľkopodnikateľa a miliardára slovenského pôvodu Andreja Babiša, prichádza aj do našich kín netradičný český celovečerný nehraný film Víta Janečka a Zuzany Piussi. Nijako netají postoje autorov voči Babišovi, ich názory na štýl a následky jeho podnikania aj politických aktivít, ktoré sa stávajú jedným z určujúcich faktorov v českom podnikateľskom prostredí a vlastne celom štáte. Jedným z hlavných protagonistov filmu je moravský sedliak Bohumír Rada, ktorý zasvätil Andreja Babiša do poľnohospodárskeho podnikania, ale potom ich cesty zásadne rozišli. Filmári spolupracovali  s novinármi Jakubom Patočkom a Zuzanou Vlasatou, pripravujúcimi knihu Žltý barón. Snímke predchádzal trojročný proces rešerší a zberu materiálu. Výsledok približuje český vidiek s Babišovou víziou štátu, riadeného ako firma. Film je už dlhšie oficiálne dostupný za neveľký poplatok na internete.
Foto: Ultrafilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.