Ted Bundy: Diabol s ľudskou tvárou (USA 2019)

Ted-Bundy-Diabol-s-ludskou-tvarouExtremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Životopisný kriminálny triler, 108 minút
Scenár: Michael Werwie. Réžia: Joe Berlinger. Kamera: Brandon Trost. Strih: Josh Schaeffer. Hudba: Marco Beltrami, Dennis Smith. Hrajú: Lily Ciollins, Zac Efron, Angela Sarafyan, Sydney Vollmer, Macie Carmosino, Ava Inman, Morgan Pyle, James Hetfield, Richard K. Jones, Justin Inman, Brian Geraghty a ďalší.
Slovenská premiéra: 6. júna 2019
Príbeh jedného z najznámejších a najmilovanejších sériových vrahov histórie Teda Bundyho (Zac Effron), ktorý je strašný a v mnohých ohľadoch fascinujúci aj dnes, štyridsať rokov odvtedy, ako Amerika sedela prilepená k obrazovkám a sledovala s ním súdny proces. Bundy spáchal minimálne tridsať vrážd mladých žien. Všetky omráčil, brutálne uškrtil a znásilnil, často posmrtne. Jeho krvavý koníček budil hrôzu, napriek tomu sa počas procesu, ale aj po ňom stal miláčikom mnohých žien a dievčat. Nebol to žiadny odporný čudák a hnusný vrah. Ted Bundy bol očarujúci, vzdelaný a inteligentný krásavec. Vďaka svojmu šarmu sa vždy ľahko zoznámil a odviedol svoju obeť bez problémov z verejného baru niekam preč, kde mohli byť sami. Dvakrát utiekol z väzenia, akúkoľvek vinu vyše desať rokov popieral a veril, že svojím odzbrojujúcim úsmevom a osobným kúzlom si vedľa zástupu zamilovaných žien nakoniec nakloní aj porotu. Prekvapivým rozprávačom strhujúceho filmu je Bundyho priateľka Liz (Lily Collins), ktorá s ním v čase vrážd žila pod jednou strechou a o jeho hrôzostrašnej činnosti nemala ani potuchy... Snímka vzbudila veľký ohlas na festivale v Sundance nielen obsadením hollywoodskeho fešáka Zaca Efrona ako Teda Bundyho, ale predovšetkým jeho skvelým hereckým výkonom. Prvýkrát v kariére sa v hranom filme predstavil frontman legendárnej skupiny Metallica James Hetfield. Režisér Joe Berlinger uviedol začiatkom roka na Netflixe dokument o Tedovi Bundym, ktorý je plný autentických záberov a rozhovorov s ním. Šarmantný vrah znovu pobláznil rad diváčok, ktoré písali, že Bundy je naozaj sexi, až sa musel Netflix proti adorácii usvedčeného vraha verejne ohradiť. Ted Bundy sa vraj stal inšpiráciou pre rovnako nebezpečného ako charizmatického Hannibala Lectera.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.