Deň nezávislosti: Nový útok (USA 2016)

den nezavislosti 2Independence Day: Resurgence
133 minút.
Scenár: Nicolas Wright, James A. Woods, Dean Devlin, Roland Emmerich, James Vanderbilt. Réžia: Roland Emmerich. Kamera: Markus Förderer. Strih: Adam Wolfe. Hudba: Harald Kloser, Thomas Wanker. Účinkujú: Maika Monroe, Joey King, Jeff Goldblum, Liam Hemsworth, Bill Pullman, Vivica A. Fox, William Fichtner, Jessie Usher, Charlotte Gainsbourg, Brent Spiner, Sela Ward, Judd Hirsch, Ryan Cartwright, Mckenna Grace, Grace Huang, Gbenga Akinnagbe, Chin Han a ďalší.
Slovenská premiéra 23. júna 2016
Keď v roku 1996 prišiel do Hollywoodu importovaný nemecký scenárista a režisér Roland Emmerich, uznávaný tvorca originálnych vedeckofantastických snímok (Princíp Noemovej archy, Mesiac 44, Univerzálny vojak, Hviezdna brána) s nesmierne plytkým no vizuálne bombastickým thrillerom Deň nezávislosti o tom, ako prezident USA osobne nakopal šmejdom z vesmíru ich nechutné emzácke zadky, kritici a fanúšikovia boli zhrození, ale široké divácke masy sa doň zaľúbili na prvý pohľad. Za zábavu, nakrútenú s rozpočtom 75 miliónov dolárov, vďačne do kín priniesli 817,4 milióna za vstupenky, čo pred dvadsiatimi rokmi boli iné peniaze ako dnes. Áno, na pokračovanie si museli počkať dve desaťročia. Jeho nakrútenie si vyžiadalo rovných dvesto miliónov a reklama bližšie neurčenú astronomickú sumu. Mimozemskí votrelci sú späť a nasrdenejší ako kedykoľvek predtým, ale americký prezident má novo podbité topánky!
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.