Loli paradička (SR 2019)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Loli-paradickaRomantická komédia, 86 minút
Scenár a réžia: Richard Staviarsky, Víťo Staviarsky. Kamera: Ľubor Marko. Strih: Richard Staviarsky, Juraj Staviarsky. Hudba: Štefan Cína, Víťo Staviarsky. Hrajú: Michal Iľkanin, Kamila Mitrášová, Michal Soltész, Kveta Stražanová a ďalší.
Slovenská premiéra: 18. júla 2019
Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan (Michal Iľkanin), jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka (Kamila Mitrášová) mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohy. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku aj pred jeho neprajúcou matkou (Kveta Stražanová)? Snímka na Art Film Fest Košice získala Divácku cenu. Upozornenie – treba sa pripraviť, že nie všetkým výrazom divák okamžite porozumie, keďže v ňom dominuje šariština. Mimochodom aj názov snímky je inotajom – ide o rómsku pesničku Červená paradajka. :)
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.