Julieta (Španielsko 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
Julieta99 minút.
Scenár a réžia: Pedro Almodóvar. Kamera: Jean-Claude Larrieu. Strih: José Salcedo. Hudba: Alberto Iglesias. Účinkujú: Adriana Ugarte, Inma Cuesta, Michelle Jenner, Rossy de Palma, Emma Suárez, Daniel Grao, Darío Grandinetti, Nathalie Poza, Agustín Almodóvar, Bimba Bosé, Susi Sánchez, Mariam Bachir, Priscilla Delgado, Pilar Castro a ďalší.
Slovenská premiéra 21. júla 2016
Ovdovená Madridčanka Julieta sa musí vyrovnať s odchodom dospelej dcéry z domácnosti – a s nadchádzajúcou samotou. Smútok chce zahnať na miestach svojej mladosti. Dospelú Julietu hrá Adriana Ugarte, mladú Emma Suárez. Najvýraznejší a najpopulárnejší španielsky filmár súčasnosti Pedro Almodóvar tri roky po komédii o homosexuálnych letúšikoch Rozkoš v oblakoch predstavil na festivale v Cannes svoj dvadsiaty film. Drámu Julieta inšpirovali tri poviedky zo zbierky Runaway kanadskej držiteľky Nobelovej ceny za literatúru Alice Munro. Pôvodný názov Silencio zmenil scenárista a režisér, keď sa dozvedel, že Martin Scorsese dokončuje film s názvom Silence. Pôvodne chcel aj Almodóvar nakrúcať v Amerike a na hlavnej role sa dohodol s Meryl Streepovou, napokon však musel priznať, že inšpiráciu, silu a istotu nájde len doma v Španielsku.
Foto: Magic Box

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.