Kino Lumière na pamiatku za Antonom Srholcom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Srholec5 resizeDnes ráno navždy odišiel Anton Srholec, veľký človek, kňaz, bojovník za slobodu. Dramaturgovia Kina Lumière sa rozhodli uctiť si jeho pamiatku premietaním dokumentu Anton Srholec (2015) režisérky Aleny Čermákovej v pridaných projekciách. Film sa bude premietať denne od dnes 7. januára do nedele 10. januára 2016.

Dokumentárny film Aleny Čermákovej hovorí o živote Antona Srholca, človeka, ktorý napriek životným okolnostiam nikdy neopustil svoje zásady – milovať ľudí a Boha, a bojovať za lepší svet uprostred pokazeného sveta. Film vzišiel zo silného vzťahu medzi režisérkou a kňazom a zámerom bolo zaznamenať Srholcovo uvažovanie o Bohu a svete okolo nás. Film nie je len portrétom významného človeka. Podľa Aleny Čermákovej pre mesačník Film.sk „...je o životnej ceste, ktorá je pre každého človeka jedinečná, neopakovateľná. Rovnako ťažká a rovnako krásna. Film je aj o priateľstve a odpúšťaní. O dôvere a službe. O radosti zo života tu a o návrate ,domov‘, do života ,tam‘. O otcovskom srdci Antona Srholca a o mojom dcérskom vzťahu k nemu.“

Bratislavské Kino Lumière uvedie film Anton Srholec v spolupráci s Asociáciou slovenských filmových klubov v týchto termínoch: 7.1. (štvrtok) – 16:00 h., 8.1. (piatok) – 16:00 h., 9.1. (sobota) – 16:30 h., 10.1. (nedeľa) – 14:30 h.

Viac: http://www.asfk.sk/film/anton-srholec

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.