Perleťový gombík (Chile-Francúzsko-Španielsko 2014)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
perletovy gombik 005El botón de nácar
82 minút.
Scenár a réžia: Patricio Guzmán. Kamera: Katell Djian. Strih: Patricio Guzmán, Emmanuelle Joly. Hudba: Hughes Maréchal, Miguel Miranda, José Miguel Tobar. Účinkujú: Patricio Guzmán a ďalší.
Slovenská premiéra 3. decembra 2015
Na jar si z berlínskeho festivalu odniesol Strieborného medveďa čilský dokumentarista Patricio Guzmán za scenár svojej dlhometrážnej poetickej úvahy Perleťový gombík. Ľavicový filmár a mysliteľ, ktorého v Latinskej Amerike preslávila najmä trilógia filmov Bitka o Chile, tentoraz uvažuje nielen o svojej krajine, o násilí, prírode a ľudstve, ale tiež o skrytých pravdách, kolobehu života, histórii a zákonitostiach všehomíra. Vo filmovej eseji Zbohom, svetlo z roku 2010 bolo základom Guzmánových úvah svetlo hviezd, ktoré ho sprevádzalo na ceste za traumatickým dedičstvom pinochetovského režimu. V Perleťovom gombíku ho na ceste za traumatickým dedičstvom pinochetovského režimu sprevádza iný živel – voda. A perleťový gombík ako dôkaz temného zločinu.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.