Koza vo výbere Európskej filmovej akadémie

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Koza resizeHoci film Koza nebol národnou nomináciou Slovenskej filmovej a televíznej akadémie, Európska filmová akadémia sa ho rozhodla zaradiť do prestížneho výberu 52 najlepších titulov európskej kinematografie uplynulého roka - Selection. Vyše 3000 členov Európskej filmovej akadémie ho teraz bude mať možnosť navrhnúť do nominácií o najlepší film, réžiu, scenár, herca či herečku.

Nominácie budú vyhlásenie 7. novembra 2015 v rámci 12. ročníka Európskeho filmového festivalu v Seville, z ktorých budú neskôr akadémiou vybraní a vyhlásení víťazi Európskych filmových cien, a to 12. decembra 2015 v Berlíne. “Európska filmová akadémia je rešpektovaná európska organizácia, ktorej členmi sú etablovaní a prestížni európski filmoví tvorcovia - ich priazeň voči nášmu filmu, ktorý ani nebol národnou nomináciou, je prejavom veľkej dôvery a sme za neho nesmierne vďační a veľmi si ho vážime,” povedal režisér filmu Ivan Ostrochovský. Film Koza sa do slovenských kín dostáva už od 10. septembra 2015 ako otvárací film najväčšej putovnej prehliadky Projekt 100, ktorú prináša Asociácia slovenských filmových klubov.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.