Misia: Prezident (Fínsko – Veľká Británia - Nemecko 2014)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

misiaprezident.jpg resizeMisia: Prezident (Fínsko – Veľká Británia - Nemecko 2014)
Big Game / Suurriistaa
90 minút.
Scenár a réžia: Jalmari Helander. Kamera: Mika Orasmaa. Strih: Iikka Hesse. Hudba: Juri a Miska Seppä. Účinkujú: Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Ray Stevenson, Jim Broadbent, Ted Levine, Felicity Huffman, Victor Garber, Jaymes Butler, Mehmet Kurtulus, Risto Salmi, Jorma Tommila, Gabriel Raab, Rauno Juvonen a ďalší.
Slovenská premiéra 25. júna 2015
Predstavte si, že by mladý slovenský filmár nakrútil thriller o malom rómskom chlapcovi, ktorý zachraňuje amerického prezidenta, zhodou okolností uviaznutého v rómskej osade na východe Slovenska. Pošťastilo sa to fínskemu scenáristovi a režisérovi Jalmarimu Helanderovi – a prezidenta USA mu zahral sám Samuel L. Jackson! Trinásťročný Laponec Oskari (Onni Tommila) plní skúšku dospelosti osamelým lovom v polárnej divočine, keď teroristi zostrelia americké prezidentské lietadlo. Chlapec  zachraňuje hlavu USA nielen pred nepriazňou krutej severskej prírody, ale aj pred strašnými teroristami, ktorí sa neštítia ničoho. S nákladmi 9 miliónov dolárov ide o najdrahší fínsky film. Od marcovej svetovej premiéry však zatiaľ do pokladníc kín priniesol iba necelých 5 miliónov.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.