Ex Machina (Veľká Británia-USA 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

EX Machina D005 00655 resizeEx Machina (Veľká Británia-USA 2015)
108 minút.
Scenár a réžia: Alex Garland. Kamera: Rob Hardy. Strih: Mark Day. Hudba: Geoff Barrow, Ben Salisbury. Účinkujú: Domhnall Gleeson, Corey Johnson, Oscar Isaac, Alicia Vikander, Sonoya Mizuno, Claire Selby, Symara A. Templeman, Gana Bayarsaikhan, Tiffany Pisani, Elina Alminas a ďalší.
Slovenská premiéra 30. apríla 2015
Londýnčana Alexa Garlanda poznáme ako spisovateľa vďaka kultovému sfilmovanému románu Pláž, ale aj ako scenáristu filmov O 28 dní…, Sunshine či Dredd. Svoj režijný debut nakrútil podľa vlastného scenára. Caleb (Domhnall Gleeson) vyhral v podnikovej súťaži týždňový pobyt na luxusnej chate svojho šéfa Nathana (Oscar Isaac), ktorý je okrem iného aj geniálnym vedcom. Zostrojil Avu (Alicia Vickander) – robota s dievčenskou tvárou a strojovým telom. Možnosti umelej inteligencie chce testovať sledovaním vzťahu Caleba a Avy. Údajne nejde o nič iné, len o Turingov test. Skutočnosť i pravé Nathanove pohnútky sú, prirodzene, úplne iné. Komorné ladenie filmu sa prejavilo i na neveľkom rozpočte 11 miliónov dolárov, exteriéry nakrúcali v Nórsku.
2002
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.