Tak ďaleko, tak blízko (Slovenská republika 2014)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Tak daleko resizeTak ďaleko, tak blízko (Slovenská republika 2014)
80 minút.
Scenár: Jaro Vojtek, Marek Leščák. Réžia: Jaro Vojtek. Kamera: Noro Hudec, Jaro Vojtek. Strih: Peter Harum. Hudba: Michal Nejtek. Účinkujú: rodiny Nakládalovcov, Széherovcov, Šóthovcov, Vyskočilovcov, Štubňovcov, klenovcov, Filip Duba, Laimon Šalnaite, Simon Provost, Ivana Kuliffayová, Valéria Slivková a ďalší.
Slovenská premiéra 2. apríla 2015
V poviedke Syn svojho lanského hraného debutu Deti sa režisér Jaro Vojtek so scenáristom Marekom Leščákom venovali téme autistických detí a ich rodičov. O spolužití rodičov s autizmom postihnutými potomkami je ich nový film – dlhometrážny dokument Tak ďaleko, tak blízko. Nestojí však na výpovediach a dialógoch, ale na konkrétnych bezprostredných situáciách, prostredníctvom ktorých sa zamýšľa nad otázkami rodičovskej a partnerskej lásky ľudí s autizmom. Dokument vznikol v spolupráci s neziskovou organizáciou Autistické centrum Andreas. Pôvodne mal preň Vojtek nakrútiť dvadsaťminútový edukačný film, ale napokon sa téme venoval dlhých sedem rokov.

Foto: ITAFilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.