Fízli! (USA-Rusko-Francúzsko 2013)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

fizli resizeFízli! (USA-Rusko-Francúzsko 2013)
Wrong Cops
83 minút.
Scenár, réžia, kamera, strih, hudba: Quentin Dupieux. Účinkujú: Eric Judor, Steve Little, Marilyn Manson, Grace Zabriskie, Eric Wareheim, Daniel Quinn, Hillary Tuck, Jennifer Blanc, Ray Wise, Don Stark, Agnes Bruckner a ďalší.
Slovenská premiéra 29. januára 2015
Quentin Dupieux je skladateľ elektronickej hudby, techno DJ a filmár. Celovečerný filmový debut Steak nakrútil v roku 2006. Jeho absurdný thriller Rubber (2009) o vraždiacej telepatickej pneumatike sa stal udalosťou Týždňa kritiky v Cannes. Nasledujúci Wrong mal premiéru na festivale Sundance v roku 2012. V  nonsens fraške Fízli! o zdegenerovaných veľkomestských policajtoch, ktorí sú vo svete budúcnosti bez zločinu jedinými gaunermi, je všetko podriadené spontánnej tuposti a nezmyselnosti. V krátkych skečoch sa mihnú Eric Roberts či  Marilyn Manson ako tínedžerská obeť policajnej šikany. Estetika béčkových filmov sedemdesiatych a osemdesiatych rokov, letargické tempo v kontraste s veľmi dynamickou hudobnou stopou, čierny humor a bizarné dialógy Dupieuxových fanúšikov určite nesklamú. České kiná film uvádzajú pod názvom Fízlové, hajzlové.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.