Dokonalý pacient (Švédsko 2019)

Dokonaly-pacientQuick
Kriminálny triler, 122 minút
Scenár: Erlend Loe. Réžia: Mikael Håfström. Kamera: Ragna Jorming. Strih: Rickard Krantz. Hudba: Karl Frid, Pär Frid. Hrajú: Jonas Karlsson, David Dencik, Alba August, Magnus Roosman, Suzanne Reuter, Linda Ulvaeus, Christopher Wagelin, Björn Bengtsson, Johan Hedenberg, Peter Andersson, Anders Mossling a ďalší.
Slovenská premiéra: 13. februára 2020
Dokonalý pacient je podmanivý príbeh o najväčšom právnom škandále vo švédskej histórii, príbeh reportéra, ktorý spochybnil celý právny systém. Hannes Råstam (Jonas Karlsson) sa venoval dokazovaniu nevinnosti Thomasa Quicka (David Decik) , popritom však odhalil právny chaos, ktorý Quicka odsúdil na život v psychiatrickom väzení. Nikto sa však nezaujímal o oslobodenie a prepustenie najhoršieho sériového vraha vo Švédsku, kanibala a znásilňovateľa, ktorý bol odsúdený za osem vrážd a priznal sa k ďalším dvadsiatim piatim. Tento príbeh je pre diváka ako skladačka, ktorú si zloží potom, ako kúsok po kúsku odhaľuje neuveriteľný prípad Thomas Quicka. Diváci s napätím až do samotného konca odhaľujú tajné zdroje a odhodlanosť jedného človeka v honbe za spravodlivosťou... Mikael Håfström je švédsky režisér a scenárista. Jeho film Evil z roku 2003 bol nominovaný na Cenu Akadémie za najlepší cudzojazyčný film (Oscar 2014). Håfströmov slasher horor Drowning Ghost sa premietal na filmovom festivale v Cannes v roku 2004. V roku 2005 Håfström režíroval film Derailed, v hlavných úlohách s Cliveom Owenom a Jennifer Aniston. Ďalší Håfströmov film, horor 1408 v hlavnej role s Johnom Cusackom, je nakrútený podľa rovnomenného príbehu Stephena Kinga. V roku 2011 Håfström režíroval The Rite, trilerový film o exorcizme s Anthonym Hopkinsom. V jeho filme Escape Plan z roku 2013 hrali Arnold Schwarzenegger a Sylvester Stallone.
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.