Delírium (USA 2018)

DeliriumDelirium
Psychologický triler, 96 minút
Scenár: Adam Alleca. Réžia: Dennis Iliadis. Kamera: Mihai Malaimare Jr. Strih: Timothy Alverson. Hudba: Nathan Whitehead. Hrajú: Tohper Grace, Genesis Rodriguez, Patricia Clarkson, Callan Mulvey, Robin Thomas, Daisy McCrackin, Kelli Barksdale, Braden Fitzgerald, Cody Sullivan, Marty Eli Schwartz a ďalší.
Slovenská premiéra: 31. mája 2018
Tom (Topher Grace) sa práve vracia z psychiatrickej liečebne na rodinné sídlo, ktoré zdedil po rodičoch. Prepustenie z ústavu je len podmienečné a počas tridsiatich dní sa musí pravidelne hlásiť probačnej pracovníčke a nesmie opustiť dom. Inak mu hrozí návrat do psychiatrickej liečebne, kam sa naozaj už nechce dostať. Na rozlúčku dostal od svojho psychiatra lieky, ktoré musí pravidelne užívať, a ešte radu, aby dôveroval svojmu rozumu, nie svojim očiam. Avšak v opustenom dome plnom spomienok na neho číhajú nečakané prekvapenia. Najprv nenápadné, ešte celkom vysvetliteľné a pochopiteľné rozumom. Keď sa však časom začnú zhmotňovať spomienky a odohrávať paranormálne javy, pochybuje o svojom zdravom rozume. Je v dome naozaj sám? A ak nie, skrývajú sa v ňom naozaj ľudia, alebo sú to iba desivé prízraky, ktoré si vyvolal vo svojej hlave? Čo z toho všetkého je vlastne skutočnosť? Predstaviteľ hlavnej úlohy Topher Grace je známy z filmov Interstellar, Spiderman 3 a Dannyho jedenástka alebo z televízneho seriálu Tie roky sedemdesiate. Zaujímavé na filme je aj to, že jedným z producentov filmu Delirium je Leonardo DiCaprio.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.