Axolotl Overkill (Nemecko 2017)

Axolotl-OverkillOverkill
Dráma, 94 minút
Scenár a réžia: Helene Hegemann. Kamera: Manuel Dacosse. Strih: Bettina Böhler. Hrajú: Jasna Fritzi Bauer, Arly Jover, Laura Tonke, Mavie Hörbiger, Nikolai Kinski, Julius Feldmeier, Sabine Vitua, Hans Löw, Lorna Ishema, Tom Lass, Hanns Zischler a ďalší.
Slovenská premiéra: 7. decembra 2017
16- ročná Mifti (Jasna Fritzi Bauer) žije v Berlíne a náplňou jej života je vymetanie večierkov, experimentovanie s drogami a sexom. Škola jej nič nehovorí a dospeláci, ktorí ju obklopujú, jej pripadajú smiešni. A tí si o nej zase myslia, že je drzá, bezcieľna, bez príčiny depresívna. Mifti si tak pripadá, že je na všetko na celom svete sama a nikto jej nerozumie. Je na tom rovnako ako vodný dráčik axolotl – mexický salamander –, ktorý prežije všetko, a s každou novou skúsenosťou sa z nej stáva niekto iný... Mimoriadny impresionistický debut nemeckej autorky Helen Hegemanovej zachytáva bezvýchodiskový život dospievajúcej tínedžerky v súčasnom Berlíne. Do filmovej podoby previedla svoj úspešný eponymický román, s úspechom sa jej podarilo vyhnúť sa jednozačným súdom, ako aj zbytočnému mentorovaniu. Snímka mala celosvetovú premiéru na Sundance 2017.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.