Štvorec (Švédsko-Nemecko-Francúzsko-Dánsko 2017)

stvoretzThe Square
142 minút.
Scenár a réžia: Ruben Östlund. Kamera: Fredrik Wenzel. Strih: Jacob Secher Schulsinger, Ruben Östlund. Účinkujú: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary, Christopher Læssø, Marina Schiptjenko, Elijandro Edouard, Daniel Hallberg, Martin Sööder, Sofie Hamilton a ďalší.
Slovenská premiéra 12. októbra 2017
Víťazná snímka tohtoročného festivalu v Cannes a švédsky uchádzač o nomináciu na Oscara je dielom scenáristu, režiséra, producenta a strihača Rubena Östlunda, autora cenených filmových drám Hra a Vyššia moc. Úspešný, atraktívny kurátor galérie moderného umenia Christian, rozvedený otec dvoch dcér, spĺňa ideál vzdelaného mestského liberála, ktorý sa snaží citlivo vnímať aktuálne spoločenské problémy. S nimi ladí aj pripravovaná výstava konceptuálneho umenia, v ktorej dominuje inštalácia štvorca veľkého 4×4 metre vo verejnom priestore. Štvorca, v ktorom platia pravidlá absolútnej rovnosti a tolerancie. Kým marketingoví mágoviadumajú, ako túto myšlienku presadiť v médiách, Christianovi ktosi ukradne mobil. V úsilí získať ho naspäť rozkrúti špirálu udalostí, ktoré spochybnia nielen výstavu, jeho osobnú integritu, ale aj inštitúciu, ktorú reprezentuje.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.