Radio Dreams (USA 2016)

Radio Dreams93 minút.
Scenár: Babak Jalali, Aida Ahadiany. Réžia: Babak Jalali. Kamera: Noaz Deshe. Strih: Nico Leunen, Babak Salek. Hudba: Mahmoud Schricker. Účinkujú: Lars Ulrich, Boshra Dastournezhad, Kyle Kernan, Larry Laverty, Mohsen Namjoo, Mahmoud Schricker, Ali Tahbaz, Bella Warda, Sulyman Qardash, Mohammad Talani, Keyumars Hakim, Siddique Ahmed, Koroush Mehyar, Raby Adib, Litz Plummer a ďalší.
Slovenská premiéra 8. júna 2017
Malá sanfranciská rozhlasová stanica Pars Radio, ktorá vysiela v perzskom jazyku, sa chystá na veľkú udalosť. Naživo v nej majú zahrať prvá afgánska rocková kapela Kabul Dreams – spoločne s Metallicou! Programový riaditeľ Hamid (Mohsen Namjoo), exilový perzský spisovateľ, má pred sebou dlhý a náročný deň. Do Spojených štátov emigroval z Iránu, aby sa mohol slobodne venovať umeniu, namiesto toho pripravuje ezoterické programy pre hŕstku poslucháčov a bojuje s večným nedostatkom peňazí. Poetická komédia na spôsob Jima Jarmuscha či Akiho Kaurismäkiho je druhým celovečerným filmom scenáristu, režiséra a producenta iránskeho pôvodu Babaka Jalaliho (nar. 1978), ktorý žije prevažne v Londýne. Vyniesla mu Zlatého tigra, prestížnu cenu filmového festivalu v Rotterdame, ale aj ocenenia festivalov v Durbane, Seattle či Ženeve. O svojom filme povedal: „Radio Dreams je o človeku, ktorý odišiel do exilu, usiluje sa preniesť svoju kultúru do San Franciska prostredníctvom hudby a umenia, ale naráža pri tom na realitu komerčného rozhlasu.“
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.