Domument Vábenie výšok ocenený v Prahe aj Škandinávii

MFOF ocenenie resizeNajväčší putovný festival v Čechách a na Slovensku skončil 7.12.2018 slávnostným vyhlásením výsledkov v Prahe. Festivalový maratón sa konal od 5.10.2018 v rekordných 67 mestách Českej a Slovenskej republiky. Medzinárodný festival outdoorových filmov je zameraný na šport, dobrodružné, extrémne i cestopisné filmy.

Z vyše tisícky prihlásených filmov sa na festivalové premietania dostalo 126 filmov z 29 krajín sveta. V silnej konkurencii sa päťčlenná medzinárodná porota rozhodla oceniť film Pavla Barbáša Vábenie výšok. Dokument získal Prvú cenu v kategórií Horolezecký a horský film.  

 

Winner resizeNajväčší a najstarší festival venovaný dobrodružstvu v Škandinávii je Nordic Adventure Film Festival, ktorý sa po prvý krát uskutočnil v roku 1996, keď ho založili vášniví lyžiari a horolezci. Tento rok sa konal 20.-25. novembra v Dánsku. Dokument Vábenie výšok získal Čestné uznanie poroty. Film Vábenie výšok úspešne distribuovala v minulom roku Asociácia slovenských filmových klubov do kín a stal sa najnavštevovanejším dokumentom za rok 2017. Získaním šiestich domácich a zahraničných ocenení končí aj svoju festivalovú púť.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.