Milan Čorba (Slovenská republika 2014)

milan corba resizeMilan Čorba (Slovenská republika 2014)
72 minút.
Scenár a réžia: Martin Šulík. Kamera: Richard Krivda. Strih: Marek Šulík. Hudba: . Účinkujú: Emília Vášáryová, Jaroslav Čorba, Milan Lasica, Martin Huba, Marián Labuda, Ján Kocman, Vladimír Strnisko, Dušan Trančík, Vido Horňák, Viliam Gruska, Dušan Hanák, Juraj Jakubisko, Jiří Menzel, Miloslav Luther a ďalší.
Slovenská premiéra 30. apríla 2015
Asociácia slovenských filmových klubov uvádza televízny projekt Martina Šulíka z roku 2014 o dvadsať minút rozšírený do podoby celovečerného filmu – dokumentárny portrét slovenského kostýmového výtvarníka, scénografa a pedagóga Milana Čorbu (1940 - 2013). Spolupracoval na filmoch, ktoré formovali podobu slovenskej televízie, podieľal sa na dielach, ktoré určovali smerovanie slovenskej (a českej) kinematografie, výrazne ovplyvnil podobu slovenského (a českého) divadla a významne zasiahol aj do formovania umeleckého školstva. Pôsobil ako pedagóg, dekan Divadelnej fakulty a rektor Vysokej školy múzických umení v Bratislave. V dokumente sa prelínajú archívne zábery s ukážkami Čorbovho diela a so spomienkami priateľov, spolupracovníkov i blízkej rodiny.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.