Sama nocou tmou (USA 2014)

Nocou4 resizeSama nocou tmou (USA 2014)
A Girl Walks Home Alone at Night
99 minút.
Scenár a réžia: Ana Lily Amirpour. Kamera: Lyle Vincent. Strih: Alex O'Flinn. Účinkujú: Sheila Vand, Arash Marandi, Mozhan Marno, Dominic Rains, Marshall Manesh, Rome Shadanloo, Milad Eghbali, Reza Sixo Safai. a ďalší.
Slovenská premiéra 9. apríla 2015
V Británii narodená dcéra iránskych rodičov Ana Lily Amirpourová nasleduje inú Peržanku – Marjane Satrapiovú. Debutovala na poli dlhometrážneho filmu ako scenáristka a režisérka hranou adaptáciou vlastnej grafickej novely. Lenže v tomto prípade nie kreslenej spoločensko-kritickej autobiografie ako bol Satrapiovej Persepolis, ale upírskeho hororu. Nezvyčajný čiernobiely film sa odohráva vo fiktívnom perzskom meste, domove pasákov, dílerov a prostitútok, kde sa po nociach túla mladá osamelá upírka, ktorá nastoľuje poriadok podľa vlastných pravidiel. Žánrový mix nezaprie inšpiráciu hororovými filmami, westernom, komiksom a iránskou novou vlnou. Vyniká pôsobivou ponurou atmosférou, svojráznym humorom a premyslenými odkazmi na symboly západnej popkultúry. Skrátka – artový film pre náročné publikum ako má byť.
Foto: ASFK – 2014

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.