Crème de la crème už po druhý raz

Creme2. logo resizeFrancúzsky Inštitút na Slovensku v spolupráci s Film Europe Media Company organizuje už po druhýkrát od 12. - 18.marca týždeň francúzskeho filmu s názvom Crème de la crème. Milovníci francúzskeho filmu budú mať opäť možnosť vidieť atraktívnu kolekciu nových filmov z tohto teritória – mnohé z nich sú ovenčené významnými cenami, ktoré získali  na prestížnych festivaloch alebo od dôležitých filmových inštitúcií.

Otváracím filmom festivalu je love story Tri srdcia od režiséra Benoîta Jacquota s hviezdnym obsadením Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni a Catherine Deneuve. Festivalový divák určite ocení herecký koncert Juliette Binoche a Sils Maria 01 small resizeKristen Stewart vo filme uznávaného režiséra Olivier Assayasa Sils Maria. Niekoľko ďalších tipov z programu prehliadky: výnimočný film ikony francúzskeho filmu Jean-Luca Godarda Zbohom jazyk, na Oscara nominovaný film Dva dni, jedna noc s excelentným výkonom Marion Cotillard, thriller s priam hitchcockovskou atmosférou Láska je dokonalý zločin so šarmantným Mathieu Amalricom.  Prehliadka nezabúda ani na detského diváka a prináša im dva filmové bonbóniky - Bella a Sebastián a Mikulášove šibalstvá na prázdninách (projekcie iba v Kine Film Europe).

 

Tri srdcia resizePrehliadka bude prebiehať v 15 kinách na Slovensku – v Bratislave v Kine Film Europe a Mladosť, v Banskej Bystrici v Centre nezávislej kultúry Záhrada, v Nitre v Kinoklube Tatra, v Liptovskom Mikuláši v Dome kultúry, v Martine v Mestskej scéne, v Trenčíne v Artkine Metro, v Košiciach v Kasárňach/Kulturparku, v Prešove v Kine Pocity, v Modre v Kine Mier, v Seredi v Kine Nova, v Trnave v Kine Hviezda, v Spišskej Novej Vsi v Kine Mier, v Stanici Žilina-Záriečie a v Poprade v Laska je dokonaly zlocin - small resizeKinoklube Film Europe.

 

Fanúšikovia francúzskeho filmu si môžu v čase konania prehliadky vybrať  taktiež z bohatej ponuky filmov v programe Film Europe Channel (vyše 20 filmov) a taktiež  z videotéky Video-On-Demand od vybraných televíznych operátorov  (cca 50 filmov).

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.