Zoran, môj synovec idiot (Taliansko-Slovinsko 2013)

ZORAN fotogrammi film 5 DEF resizeZoran, môj synovec idiot (Taliansko-Slovinsko 2013)
Zoran, il mio nipote scemo
106 minút.
Scenár: Daniela Gambaro, Matteo Oleotto, Marco Pettenello, Pier Paolo Piciarelli. Réžia: Matteo Oleotto. Kamera: Ferran Paredes. Strih: Giuseppe Trepiccione. Hudba: Antonio Gramentieri. Účinkujú: Giuseppe Battiston, Teco Celio, Sylvain Chomet, Roberto Citran, Peter Musevski, Marjuta Slamic, Matteo Oleotto a ďalší.
Slovenská premiéra 26. februára 2015
V roku 2013 sa len vedľajšie ceny ušli slovinsko-talianskej tragikomédii herca a scenáristu Mattea Oleotta. Ten sa po rokoch práce v Ríme vrátil do rodného Friulska, svojrázneho regiónu na rakúsko-slovinsko-talianskom pohraničí (teda pomedzí talianskej, germánskej a južnoslovanskej kultúry), aby tam, čiastočne inšpirovaný vlastným životom, zážitkami a skúsenosťami, nakrútil svoj celovečerný hraný režijný debut. Cynický Talian Paolo sa odrazu nevdojak musí starať o slovinského synovca Zorana. Šestnásťročný zaostalý chlapec má výnimočné nadanie: je šampión v hádzaní šípok. Paolo sa sprvu chce na synovcovom nadaní obohatiť, no chlapec napokon zmení nielen stereotypný a citovo vyprázdnený život svojho strýca, no i celý život friulského malomesta.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.