Zachráňte pána Banksa (USA 2013)

Zachrante-pana-Banksa-posteSaving Mr. Banks
125 minút
Scenár: Kelly Marcelová, Sue Smithová. Réžia: John Lee Hancock. Kamera: John Schwartzman. Strih: Mark Livolsi. Hudba: Thomas Newman. Hrajú: Emma Thompsonová, Tom Hanks, Colin Farrell, Paul Giamatti, Jason Schwartzman, Bradley Whitfors, Annie Rose Buckeyová, Ruth Wilsonová, Rachel Griffithová, Kathy Bakerová a ďalší.
Premiéra: 30. január 2014
Keď Walt Disney (Tom Hanks) podľahol prosbám svojich dcér, aby sfilmoval ich obľúbenú knihu Pamely L. Traversovej (Emma Thompsonová) o kúzelnej opatrovateľke Mary Poppinsovej, netušil, že mu to bude trvať 20 rokov. V snahe získať práva Walt narazí na lakomú a nekompromisnú spisovateľku, ktorá nemá v úmysle nechať svoju hrdinku zničiť hollywoodskym strojom. Až keď predaj knihy a tržby poklesnú, Pamela neochotne súhlasí s pobytom v Los Angeles, aby si vypočula Disneyho plány. Počas krátkych dvoch týždňoch v roku 1961, Disney vytiahol všetky svoje triumfy. Vyzbrojil sa nápaditými storyboardmi a veselými pesničkami talentovaných bratov Shermanovcov a rňzbehol  totálny útok na spisovateľku Traversovú, ale s ňou to - zdá sa - ani nepohne. Bezmocný Walt sa čoskoro prizerá, ako Traversová pomaly povoľuje svoje zovretie nad svojím majetkom a právami.
FOTO: SATURN

 

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.