Víťaz Finále Plzeň Dom Zuzany Liovej

Zuzana Liová resizeNa tohtoročnom 25. filmovom festivale Finále Plzeň, každoročnej súťažnej a bilančnej prehliadke českých celovečerných a dokumentárnych filmov, udelila medzinárodná porota hlavnú štatutárnu cenu Zlatého ledňáčka v kategórii najlepší celovečerný film snímke Dom slovenskej režisérky Zuzane Liovej.

Film žne jednu cenu za druhou, získal niekoľko cien na zahraničných festivaloch a nedávno mu udelili slovenskú národnú cenu Slnko v sieti a takisto najstaršiu filmovú cenu Igric. Zlatého ledňáčka  si režisérka prevzala z rúk predsedníčky poroty Milky Vášáryovej. Jedným z porotcov bol aj popredný poľský režisér Krzysztof Zanussi. (Na obrázku zľava Jaroslav Kučera, Zuzana Liová, Jan Baset Střitežský).

 

Medzinárodná porota dokumentárnych filmov sa rozhodla udeliť štatutárnu cenu festivalu Zlatého ledňáčka v kategórii najlepší dokumentárny film snímke režiséra Davida Vondráčka Láska v hrobě. Cenu divákov si na základe hlasovania odniesol film Vrásky z lásky Jiřího Stracha.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.