Prázdniny v Provence (Česko-Francúzsko 2016)

PRAZDNINY V PROVENCE95 minút.
Scenár: Daniel Miňovský. Réžia: Vladimír Michálek. Kamera: Martin Štrba. Strih: Olga Kaufmanová. Hudba: Roman Holý. Účinkujú: Jakub Prachař, Vojtěch Kotek, Kryštof Hádek, Denisa Pfauserová, Igor Bareš, Jana Pehrová-Krausová, Chantal Poullain-Polívková, Jaromír Nosek, Anna Stropnická a ďalší.
Slovenská premiéra 22. septembra 2016
Autor predlohy nedávneho rozprávkového prepadáku Řachanda Daniel Miňovský sa podpísal pod ďalší nešťastný projekt českej kinematografie. Napísal scenár pre etablovaného režiséra Vladimíra Michálka (Zapomenuté světlo, Je třeba zabít Sekala, Babí léto, O rodičích a dětech) o troch mladých Čechoch, zabíjajúcich čas sa kdesi v slnečnom Provensálsku. V hlavných úlohách síce účinkujú miláčikovia českých paní a dívek Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek, no o filme sa pochvalne a či aspoň nie vyslovene negatívne nedokázal vyjadriť ani žiadny z českých recenzentov, tradične milosrdných k domácej tvorbe. Aj diváci snímku hodnotia ako jednu z vôbec najhorších. Ešte väčší prepadák ako predchádzajúci Michálkov film Pohádkář.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.