Spojené štáty lásky (Poľsko-Švédsko 2016)

spojene staty laskyZjednoczone stany milosci
104 minút.
Scenár a réžia: Tomasz Wasilewski. Kamera: Oleg Mutu. Strih: Beata Walentowska. Účinkujú: Julia Kijowska, Magdalena Cielecka, Dorota Kolak, Marta Nieradkiewicz, Tomasz Tyndyk, Andrzej Chyra, Lukasz Simlat, Marcin Czarnik, Jedrzej Wielecki, Julia Chetnicka, Malgorzata Majerska a ďalší.
Slovenská premiéra 8. septembra 2016
Strieborného medveďa za scenár udelil tohtoročný berlínsky filmový festival poľskému autorovi Tomaszovi Wasilewskému za predlohu k jeho filmovej dráme Zjednoczone stany milosci o štyroch ženách, ktoré sa v roku 1990, po páde komunistickej totality a vymanení krajiny spod sovietskej nadvlády, pokúšajú začať nový život. Agáta je nešťastne vydatá mladá matka, ktorá hľadá šťastie v nezmyselnom vzťahu. Staršia učiteľka Renáta je fascinovaná susedou Marzenou – osamelou miestnou kráľovnou krásy, ktorej manžel zarába v Nemecku. Marzenina sestra Iza je riaditeľkou školy, zaľúbenou do otca jedného z jej žiakov. Dielu jedného z najvýraznejších poľských tvorcov súčasnosti dominujú excelentne zachytené momenty spaľujúcej, bolestnej túžby po láske a intimite aj precízna kamera Olega Mutua.
Foto: ASFK – Projekt 100

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.