Schneider vs. Bax (Holandsko-Belgicko 2015)

schneider-vs-bax96 minút.
Scenár a réžia: Alex van Warmerdam. Kamera: Tom Erisman. Strih: Job ter Burg. Účinkujú: Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam, Maria Kraakman, Gene Bervoets, Annet Malherbe, Pierre Bokma, Henri Garcin, Loes Haverkort, Eva van de Wijdeven, Ali Zijlstra, Mike Reus, Bart Harder, Fay Bakker, Rosa Bakker, Renzo van Cleemputte a ďalší.
Slovenská premiéra 30. júna 2016
Holandský herec, režisér, scenárista a grafik Alex van Warmerdam (nar. 1952) zaujal už v roku 1986 na festivale v Benátkach debutom Abel. V našich kinách sme predvlani videli jeho mysterióznu komediálnu drámu Borgman. Nový film spája kriminálny thriller s komédiou. Nájomného vraha Schneidera (Tom Dewispelaere) zobrazuje ako bežného pracujúceho, s banálnymi rodinnými i pracovnými problémami. Úloha zastreliť spisovateľa Ramona Baxa pôvodne vyzerá jednoducho, zvrtne sa však na sériu viac či menej komických katastrof. Snímku uviedlo veľa známych festivalov a získala nebývalé množstvo nominácií na rôzne ocenenia, zdobí ju však len Prix Nouveau Genre z prehliadky v Paríži.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.