Zkáza krásou (Česká republika 2016)

zkazakrasou90 minút.
Scenár a réžia: Helena Třeštíková, Jakub Hejna. Kamera: Martin Kubala, Jan Malíř, Jiří Chod, Jaromír Nekuda. Strih: Jakub Hejna. Účinkujú: Lída Baarová, Helena Třeštíková, Zorka Janů, Josef Goebbels, Vladimír Borský, František Čáp, Václav Krška, Adolf Hitler , Gustav Fröhlich, Karel Lamač, Svatopluk Beneš, Oldřich Nový a ďalší.
Slovenská premiéra 2. júna 2016
Prv, ako sa do českých kín dostal senzáciechtivý hraný film Filipa Renča Lída Baarová, mal v nich premiéru celovečerný dokument Heleny Třeštíkovej a Jakuba Hejnu. Lída Baarová (1914 – 2000), česká herecká legenda a filmová hviezda, sa skompromitovala vzťahom s Josefom Goebbelsom, po vojne emigrovala, účinkovala vo Felliniho Darmošľapoch a zomrela v zabudnutí a samote. Známa dokumentaristka Třeštíková sa s ňou stretla v rakúskom Salzburgu, keď o nej v roku 1995 pre Českú televíziu nakrúcala film Sladké hořkosti Lídy Baarové. V novom dokumente použila nielen použité aj nepoužité zábery zo svojho televízneho programu, ale aj z filmu Otakara Vávru v rámci projektu GEN, z dobových hraných snímok i spravodajských záznamov. Vznikla tak pútavá mozaika, ktorá však divákovi nevnucuje žiadne súdy, postoje a hodnotenia.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.