Stratení v Mníchove (Česká republika 2015)

ztrateni v mnichoveZtraceni v Mnichově
105 minút.
Scenár a réžia: Petr Zelenka. Kamera: Alexander Šurkala. Strih: Vladimír Barák. Hudba: Matouš Hejl. Účinkujú: Martin Myšička, Tomáš Bambušek, Marek Taclík, Marcial Di Fonzo Bo, Stanislas Pierret, Jana Plodková, Miroslav Škultéty, Václav Neužil, Jiří Rendl, Jitka Schneiderová a ďalší.
Slovenská premiéra 12. novembra 2015
Aj v najnovšej snímke český filmár Petr Zelenka, držiteľ troch Českých levov za réžiu, pokračuje v trende hravých tragikomických mystifikácií ako boli jeho Knoflíkáři, Rok ďábla a Příběhy obyčejného šílenství. Bizarný príbeh o krádeži deväťdesiatročného hovoriaceho papagája, ktorý kedysi patril Edouardovi Daladierovi (francúzskemu premiérovi podpísanému pod nešťastnou Mníchovskou dohodou) sa mení na príbeh o nakrúcaní filmu o krádeži papagája a napokon na trpkú úvahu o českej národnej povahe. Film vznikol v produkcii Davida Ondříčka, pre ktorého Zelenka napísal scenár Samotárov (2000). Svetovú premiéru mal 8. októbra na 59. ročníku Londýnskeho filmového festivalu. Kritika netají nadšenie a za dva týždne si ho do českých kín prišlo pozrieť 16 tisíc divákov.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.