Zbrusu Nový zákon (Luxembursko-Francúzsko-Belgicko 2015)

zbrusu novyLe tout nouveau testament
113 minút.
Scenár: Thomas Gunzig, Jaco Van Dormael. Réžia: Jaco van Dormael. Kamera: Christophe Beaucarne. Strih: Hervé de Luze. Hudba: An Pierlé. Účinkujú: Catherine Deneuve, Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau, Pili Groyne, François Damiens, Laura Verlinden, Serge Larivière, Didier De Neck, Marco Lorenzini, Romain Gelin, Anna Tenta a ďalší.
Slovenská premiéra 12. novembra 2015
Toto hrdina, Ôsmy deň, Pán Niktopoeticky hravé filmy belgického scenáristu a režiséra Jaco Van Dormaela si získali divákov i kritikov. Najnovšie dielo uvádza Asociácia slovenských filmových klubov do kín pod českým názvom Zbrusu Nový zákon. Van Dormael v ňom tvrdí, že Boh skutočne existuje! Žije v Bruseli a je to pekný hajzlík, hnusný k svojej manželke i dcére. O jeho synovi toho vieme dosť, takže filmár sa sústredil na božiu dcéru Eu. Má desať rokov, ale už ju chytá puberta. Svoj vzdor proti otcovi prejaví tak, že sa mu nabúra do počítača a všetkým božím dietkam (teda smrteľníkom) rozošle esemesky s dátumom ich smrti. „Ako dieťa ma vždy zarážalo, prečo Boh nič nespravil, keď mu križovali syna,“ vraví Van Dormael. „Prečo nič nerobí, keď deti zomierajú na leukémiu? Prečo Batman zachraňuje ľudí a Boh nie?“
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.