Nechajte spievať Mišíka (Česká republika 2017)

Nechte zpivat MisikaNechte zpívat Mišíka
100 minút.
Scenár a réžia: Jitka Němcová. Kamera: Diviš Marek. Strih: Boris Machytka. Hudba: Vladimír Mišík, Adam Mišík, Bára Mišíková, Maťo Mišík, Radim Hladík, Jiří Kozel, Pavel Fořt, Vladimír Kulhánek, Stanislav Kubeš, Jan Hrubý, Olin Nejezchleba, Pavel Skála a ďalší.
Slovenská premiéra 8. marca 2017
Ôsmeho marca nie je len Medzinárodný deň žien, ale aj deň narodenín českého skladateľa, hudobníka, textára a speváka Vláďu Mišíka. Tohto roku sa dožíva sedemdesiatky, a tak práve 8. 3. sa do českých aj slovenských kín dostáva stominútový film, venovaný tomuto jedinečnému tvorcovi, interpretovi a výnimočnému človeku. Manželka zosnulého filmového režiséra Otakara Vávru Jitka Němcová (nar. 1950) sa venuje predovšetkým televíznej réžii a dokumentárnemu filmu. Filmové skúsenosti po skončení štúdia na FAMU zbierala aj ako asistentka Federica Felliniho. Po dvoch hudobných filmoch s pesničkárkou Zuzanou Michnovou a skupinou Marsyas si za tému vybrala práve Mišíka. Film v kinách sprevádza krátka animovana snímka Superbia maďarskej režisérky Lucy Tóthovej, nakrútená v maďarsko-česko-slovenskej koprodukcii, vybraná do prehliadky Semaine de la Critique na 55. ročníku filmového festivalu v Cannes.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.