Ja, Tonya (USA 2017)

Ja-Tonya2I, Tonya
Životopisná športová tragikomédia, 119 minút
Scenár: Steven Rogers. Réžia: Craig Gillespie. Kamera: Nicolas Karakatsanis. Strih: Tatiana S. Riegel. Hudba: Peter Nashel. Hrajú: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney, Julianne Nicholson, Paul Walter Hauser, Bobby Cannavale, Bojana Novakovic, Caitlin Carver, Maizie Smith, Mckenna Grace, Jason Davis a ďalší.
Slovenská premiéra: 1. februára 2018
Tonya Hardingová (Margot Robbie) patrila svojho času k najlepším krasokorčuliarkam sveta, publikum ju milovalo nielen pre jej úasné výkony, ale aj pre jej príbeh dievčaťa z malomesta, ktoré sa dokázalo prebojovať až na samotný vrchol vďaka talentu, usilovnosti a nezlomnosti. Nevyrastala v najlepších podmienkach, jej matka LaVona (Allison Janney) bola prototypom všetkých možných neuróz a psychóz. Možno aj preto bola Tonya výbušná, konfliktná a impulzívna. Nikoho nenechala chladným, ľudia ju alebo milovali, alebo nenávideli. Všetci si ju však raz navždy budeme pamätať v spojení s brutálnym útokom na jej olympijskú súperku Nancy Kerriganovú (Caitlin Carver), a nie ako na excelentú krasokorčuliarku... Snímka nie je len životopisným príbehom, ale predovšetkým je zábavným nekorektným filmom plným temperamentu, čierneho humoru, skvelých postáv, odpichnutých skokov a retro kostýmov z prelomu 80. a 90. rokov. Film má na svojom konte niekoľko cien (napr. Zlatý glóbus pre Allison Janney za výkon v ženskej vedľajšej úlohe) a je nominovaný na Oscara v troch kategóriách (Margot Robbie za výkon v hlavnej ženskej role, Allison Janney za výkon vo vedľajšej ženskej úlohe, Tatiana S. Riegel za strih). Skvelý výkon podala Margot Robbie, ktorú naši diváci poznajú najmä zo snímky Vlk z Wall Street.
Foto: Bontonfilm SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.