Kráska a zviera (USA 1991)

kraska a zver plakatBeauty and the Beast
84 minút
Scenár: Roger Allers a kolektív. Réžia: Gary Trousdale, Kirk Vise. Výtvarník: Brian McEntee. Strih: John Carnochan. Hudba: Alan Menken. V slovenskom znení účinkujú: Alžbeta Bartošová, Michal Kľučka, Martin Kaprálik, Igor Krempaský, Oľga Šalagová, Marián Slovák, Juraj Hrčka, Karol Čálik, František Kovár a ďalší.
Premiéra 17. mája 2012
Zlaté glóbusy i Oscary za hudbu aj za pieseň získala 30 celovečerná animovaná snímka štúdií Walt Disney Pictures z roku 1991, nominovana na Oscara aj v kategórii Najlepší film. O projekte sníval sám Walt Disney už v tridsiatych rokoch, ale kým sa hodarilo realizovať, uplynulo pol storočia. Na scenári podľa rozprávky Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont spolupracovalo 12 autorov a do nakrúcania zapojili i digitálnu techniku. Po dvoch desaťročiach sa nesmrteľná rozprávka o dcére pochabého vynálecku Kráske, odpudivom no láskavom Zvierati a sebeckom Gastonovi vracia, prezlečená do módneho hávu trojdimenzionálneho obrazu.
Foto: Saturn

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.