Dom v Palm Springs získal prestížnu cenu



Dom ziskal v roku 2007 na MFF v Cannes Cenu Krzysztofa Kieslowského v scenáristickej súťaži ScripTeast. V júni 2011 si z domáceho Art Film Festu odviezli ceny za najlepšie herecké výkony v hlavných postavách Miroslav Krobot a Judit Bárdos. Na MFF Anonimul v Rumunsku film získal Cenu divákov a na MFF Karlove Vary bol vybraný do sekcie Variety – 10 European Directors To Watch. Teraz snímke na konto pribudlo aj prestížne ocenenie z festivalu v Palm Springs, ktoré získal slovenský / český film vôbec  prvýkrát v histórii  - ocenenie New Voices / New Visions.
Táto cena je udeľovaná  medzinárodným filmovým titulom, ktoré nie sú distribuované v USA.

Podľa poroty, ktorá pozostávala z výkonného riaditeľa Adopt Films Jeffa Lipskyho, spoluzakladateľa spoločnosti Outsider Films Paula Hudsona a spoluprezidenta spoločnosti The Weinstein Company/New Lable Toma Quinna, „posunuli réžia a výkony hercov film na novú úroveň, pričom motivácia a konanie postáv bolo veľmi vierohodné a vznikol  pôsobivý filmový príbeh o ceste dievčaťa k dospelosti“.

Film Dom mal premiéru v slovenských kinách 29. septembra 2011 a ešte stále je možné nájsť ho v programe artkín a filmových klubov.

Viac: www.domfilm.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.