Cesta do nemožna (SR/ČR 2019)

Cesta-do-nemoznaAnimovaná historická dráma, 90 minút
Scenár: Michal Baláž, Michael Kaboš, Noro Držiak. Réžia: Noro Držiak. Kamera: Machel Kaboš. Strih: Michal Kondrla. Hudba: Vladimír Martinka. Hrajú: Tomáš Mischura, Jana Stryková, Petr Vaněk, Kristína Svarinská, Arnošt Goldfram, Judit Bárdos, Ján Greššo, Jan Vondráček, Marek Ťapák, Jana Oľhová a ďalší.
Slovenská premiéra: 30. októbra 2019
Milan Rastislav Štefánik bol predobrazom moderného Indianu Jonesa. Bol prvý Slovák, ktorý podnikol cestu okolo sveta, viac ráz zdolal Mont Blanc, prežil zostrelenie lietadla počas prvej svetovej vojny, bol intelektuál, národný hrdina, ale aj milovník žien a bonviván. V prvom slovenskom celovečernom trikovom filme budeme sledovať jeho cestu, odhodlanie a vytrvalosť ísť za svojimi snami a cieľmi napriek všetkým prekážkam. Spoznáva cudzie kraje, užíva si bohémsky život v Paríži, zaujíma sa o astronómiu, nafotí prvý československý akt na Tahiti, býva často chorý, napriek tomu sa stane pilotom, bojuje proti Rakúsko-Uhorsku, stojí pri zrode prvej demokratickej Československej republiky a na konci stretáva svoju životnú lásku. Cesta do nemožna sa odohráva podľa skutočných udalostí a naprieč kontinentmi, na hranách dobrodružného, životopisného a romantického filmu pre rodiny, do ktorého presiakne groteska aj triler. Film s istým zveličením môžeme označiť ako dokument realizovaný Georgom Mélièsom. Ide o nevšedný spôsob originálnej naračnej schémy, ktorú podtrhujeme výraznou výtvarnou štylizáciou a animáciou. Film zachytáva obdobie Štefánikovho života od roku 1904, od príchodu do Paríža až po osudný 4. máj 1919.
Foto: MEDIA FILM

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.