Inde (SR/ČR 2018)

IndeElsewhere
Dokument, 80 minút
Scenár a réžia: Juraj Nvota, Marian Urban. Kamera: Richard Krivda. Strih: Alois Fišárek, Darina Smržová. Hudba: Jakub Kudláč. Hrajú: Alex Mlynárčik, Ondrej Lišhák, Pierre Restany, Ivan Jančár, Jan Kukal, Cesar, Raoul-Jean Moulin, Henry Périer, Jiři Brodský, Marc Brusse, Dušan Hanák, Erik Dietman, Ján Budaj, Ľubomír Morbacher, Fernandes Rui, Youri Vincy a ďalší.
Slovenská premiéra: 15. novembra 2018
Život a doba tuláka, väzňa, šermiara, fotografa, maliara, pútnika, akčného tvorcu, performéra, hľadača radosti a slobody Alexa Mlynárčika v pohyblivých obrázkoch, obrazoch, fotografiách, živohrách a kontroverznostiach doby, v ktorej žil a žije. Príbeh storočia, v ktorom sa formovala moderná identita, kultúra, základné hodnoty Slovenska – ako súčasti Československa, ale aj ako samostatného štátu a najmä ako súčasti európskeho spoločenstva, ku ktorému náš protagonista neoddeliteľne patrí svojím dielom aj životom. Alex Mlynárčik sa stal svojou tvorbou, priateľmi, názormi i prejavmi organickou súčasťou tohto príbehu – a najmä jeho spolutvorcom... Juraj Nvota vyštudoval divadelnú réžiu na VŠMU v Bratislave a úspešne pôsobil v Divadle pre deti a mládež v Trnave. V roku 1982 začal s réžiou v Radošinskom naivnom divadle, pokračoval prácou v Divadle SNP a v Štúdiu L+S režíroval Deň radosti, na Malé scéne Sex noci svätojánskej, Manon Lescaut a iné. Od roku 1992 je interným režisérom Divadla Astorka Korzo ´90 v Bratislave, pravidelne režíruje aj v SND v Bratislave a v Štúdiu Ypsilon v Prahe. Ako filmový režisér sa venuje dokumentu i televíznej tvorbe. V oblasti hranej tvorby debutoval filmom Kruté radosti, v roku 2008 nasledovala snímka Muzika, v roku 2012 eŠtéBák (2012), Rukojemník (2014) a Johankino tajomstvo (2015).
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.