Zabijaci z malomesta (Dánsko 2017)

zabijacizmalomestaDræberne fra Nibe / Small Town Killers
90 minút.
Scenár a réžia: Ole Bornedal. Kamera: Dan Laustsen, Linda Wassberg. Strih: My Thordal. Hudba: Joachim Holbek. Účinkujú: Nicolas Bro, Ulrich Thomsen, Mia Lyhne, Lene Maria Christensen, Marcin Dorocinski, Gwen Taylor, Søren Malling, Birthe Neumann, Ole Thestrup, Elsebeth Steentoft, Joel Spira, Jens Andersen a ďalší.
Slovenská premiéra 29. júna 2017
Ako jeden z mála európskych filmárov našiel dánsky scenárista a režisér Ole Bornedal dostatok síl odolať lákaniu amerického sna a po necelých troch rokoch sa vrátil z USA, aby sa doma v Dánsku venoval divadlu, televízii a príležitostne aj filmu. Vďaka tomu zostal sám sebou, svojský, originálny. V jeho najnovšej kriminálnej tragikomédii dvaja podnikatelia z malého dánskeho mesta (Nicolas Bro a Ulrich Thomsen), unavení z dlhoročného manželstva, snívajú o tom, ako si užiť načierno zarobené peniaze. Po potýčke s vlastnými manželkami sa opijú a cez internet nájdu nájomného vraha z Ruska, aby im "vyriešil problém". No čoskoro zistia, že svoje manželky veľmi podcenili. Pitoreskná snímka získala ocenenie Silver Méliès na tohtoročnom bruselskom medzinárodnom festivale fantastických filmov.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.